Swing’it

SWING’IT DIXIEBAND

Swing’it er en fortelling om en gjeng med unge herremenn som digger 1920-tallets glade dager. Bandet har siden sin opprinnelse utviklet seg til å bli en av de mest suksessfulle tradjazz-bandene i Norge og Europa. Bandet tar publikum med på en reise 100 år tilbake i tid og over Atlanterhavet til 1920-tallets New Orleans. De forteller historier om jazzens opprinnelse og det glade 20-tallet; glitter, glamour og Great Gatsbys fester; speakeasies og hemmelige fester under Forbudstiden; optimismen og dekadensen fra en forsvunnet tid.

Musikken deres er den perfekte blandingen av vintage og moderne: inspirert av det gamle, med presentert med nytt liv. De presenterer den tradisjonelle jazzen som den egentlig var, nemlig festmusikk, mikser det med poppete arrangementer og et fantastisk liveshow som resulterer i en unik atmosfære som kan få smilet frem i enhver munnvik og dansefot. Bandet har egenskapen å underholde alle aldre og mennesker, de underholder på alt fra jazzklubber og hemmelige speakeasier; cocktail-klubber og fornemme fester; festivaler og studentklubber; på Gatsby-fester og Prohibition-eventer; på konferanser og firmafester til barnekonserter og som gatemusikanter. De har spilt mer enn 60 konserter på mange av landets største festivaler, som Kongsberg Jazzfestival, Molde Jazzfestival, Sildajazz og Stavernfestivalen. De kom også hele veien til semifinalen i Norske Talenter i 2018 ved å trollbinde dommere og publikum med jazzete versjoner av gamle Disney-klassikere.

De slapp sin første singel – Party Like it’s 1923 – en fortelling om unge herremenn og damer som gjester Great Gatsbys kjente fester i starten av 2019. Denne ble fulgt av deres første musikkvideo og en elektro-swing-remix sammen med Teminite. Dette var en stor suksess med over en million streams i løpet av det første året. I slutten av 2019 og starten av 2020 fulgte to nye singler, Booze Cruise and Champagne som videre kulminerte i debut-EPen til bandet i april 2020 titulert “1923”. Deres andre musikkvideo fulgte like etter, en historie om en ulovlig fest ombord på en båt seilende langs elven Mississippi, en historie som ble til virkelighet da bandet var i New Orleans i starten av 2020 og blant annet spilte på den verdenskjente dampbåten “Natchez” på Mississippi.

Sjekk ut Booze Cruise-musikkvideoen her: (416) BOOZE CRUISE – OFFICIAL MUSIC VIDEO ⚓ – YouTube